Barcelona aprova la construcció del primer hotel després de la moratòria

El projecte preveu una gran ampliació de la botiga Zara de Gran Via que passarà a ser una referència europea.

L’Ajuntament de Barcelona atorga la primera llicència d’obres per la construcció d’un hotel després de la moratòria hotelera i l’aprovació del PEUAT. El nou allotjament turístic, pertanyent a la cadena Meliá, ocuparà els antics teatre i hotel Novedades, una situació privilegiada al vell mig de Barcelona, al carrer Casp i ben a prop de Passeig de Gràcia. L’obra urbanística inclou un espai verd dins de l’illa de cases, a més d’un pàrquing, dos establiments comercials i l’ampliació de la botiga Zara de Gran Via. Aquest projecte feia anys que s’havia posat en marxa, però la moratòria imposada per Colau l’havia aturat fins aquest mes de febrer.

Porta d’accés al Teatre Novedades (2007)// Color Sepia

El projecte ha necessitat algunes modificacions per a poder obtenir els permissos i tirar endavant. La petició als arquitectes era que s’aconseguís un millor encaix de l’hotel en l’urbanisme de la ciutat. Entre els canvis destaca una reducció del volum de l’edifici, per tenir un menor impacte en l’arquitectura del carrer, i diferències en l’accés a la zona verda interior. El nou hotel formava part, fins ara, de la trentena d’allojaments turístics afectats per la moratòria, però com que l’illa de cases ja comptava amb un pla de millora urbanística i el projecte havia aconseguit els certificats pertinents, aquest ha pogut prosseguir.

Els tècnics municipals han participat en la reforma del projecte per tal d’adaptar l’edifici a la seva situació al costat de la casa Rocamora, una finca catalogada i protegida. L’objectiu és que la transició entre ambdós immobles sigui el més lleu possible, conjugant l’estil contemporani de l’hotel amb el modernisme de Rocamora.

El projecte destaca per introduir una zona verda interior, que podrà ser freqüentada pels veïns i veïnes durant el dia i que es tancarà durant la nit, com passa amb la majoria d’aquests patis barcelonins. Aquest jardí a la planta baixa de l’hotel és una novetat molt positiva, ja que a l’Eixample no abunden; el Passeig de Gràcia, en tota la seva dimensió, només compta amb els jardins del Palau Robert.

El grup Inditex també es beneficiarà d’aquesta operació, ja que la reforma preveu una ampliació de la botiga Zara situada a la Gran Via, que passarà dels seus actuals 2.500 m2 als gairebé 5.000. Amancio Ortega va obtenir la llicència per silenci administratiu amb Xavier Trias al cap de l’Ajuntament. Tot i la inauguració d’una macrobotiga Zara a Plaça Catalunya el 2016, Inditex preté que aquesta botiga sigui una referència a Europa. D’altra banda, el projecte també incorpora dos nous locals comercials a la planta baixa. 

 

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *