El preu dels hotels de Barcelona puja un 8%

Un informe afirma que el preu mitjà de dormir en un hotel de la ciutat és de 138€ i preveu que seguirà pujant el 2017

Manel Riu – El preu de les places hoteleres de Barcelona ha pujat l’any 2016 un 8%, i es preveu que ho segueixi fent de cara al 2017. Amb aquest increment, la mitjana del preu per una nit a la ciutat es situa als 138€, semblant als preus de París o Londres. Aquestes són les dades que es desprenen d’un informe de les consultores Magma HC i SRT aquesta setmana.

Vista nocturna de la façana de l’Hotel Majestic //Maria Michelle

Els efectes del terrorisme

L’informe, que ha utilitzat una mostra de set milions d’habitacions, conclou que l’ascens del terrorisme gihadista a Europa ha fet disminuir els preus de diferents ciutats del continent, com ara Estambul o Brussel·les. També s’hi inclouen altres dades, com ara la mitjana d’ocupació de les places hoteleres: Mentre a Espanya la dada mitjana és d’un 74%, a Barcelona s’ocupen el 76% d’habitacions, un increment d’un 1.6% respecte l’any passat. Al conjunt del continent europeu, la dada és més discreta: 70,4%.

L’informe destaca també que Barcelona obté més nits d’alta ocupació que Madrid. Concretament, l’ocupació de places hoteleres de la ciutat ha estat per sobre del  90% en 80 nits diferents de 2016. En aquestes dates, el preu mitjà es pot arribar a multiplicar.

La perifèria nota més el canvi

A més, mostra que les habitacions més econòmiques són les que més han augmentat la seva rendibilitat, amb un increment del 22%. Això va relacionat amb una altra dada significativa: L’increment de preus s’ha accentuat més en els anomenats “nous mercats”, com ara els barris de Sant Martí, Sants i les altres ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *