El moviment veinal intensifica la pressió contra la massificacio turística

Diverses protestes i la creació d’un nou col·lectiu marquen el debat sobre el nou pla d’allotjaments turístics

Les darreres setmanes, diversos col·lectius vinculats al moviment veïnal barceloní han convocat accions de protesta contra la massificació turítica. Aquestes assemblees, coordinades sota la campanya #NoEnsFaranFora, opten per fer-se més visibles al carrer i reivindicar el decreixement turístic. Fa mesos que col·lectius com l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible es mobilitzen en aquesta línia, però darrerament s’ha incrementat la pressió coincidint amb el debat sobre el Pla d’Allotjaments Turístics a l’Ajuntament de la ciutat.

Manifestació a la Plaça del Sol contra la massificació turística, convocada per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca //Victor Serri

La darrera jornada de protesta va ser el passat 14 de gener. Dues mobilitzacions en diferents barris de la ciutat van centrar-se en criticar la indústria turística. Al matí, un cercavila de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible va recórrer els carrers de Ciutat Vella fins arribar a la plaça del Duc de Medinaceli,  on es va denunciar que l’Hotel Soho Barcelona havia convertit en un club selecte un espai “on abans hi vivien veïnes”.

Els manifestants van entrar al vestíbul de l’Hostal Generator //Victor Serri

La mateixa assemblea havia convocat una acció a la Plaça del Sol unes hores més tard. Es tracta d’un lloc simbòlic ja que recentment s’hi ha inaugurat un hotel en un edifici anteriorment ocupat per l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, un col·lectiu veïnal. Els manifestants van marxar per diferents carrers de Gràcia i van entrar al vestíbul del Generator, un hostal turístic del carrer Còrcega amb 726 llits. En la protesta es van poder sentir consignes com “Gràcia no està en venda!” o “Un pis turístic més, una veïna menys!”.

Daniel Pardo, membre de l’assemblea, valora positivament aquestes accions: “Ens adonem que la lluita de col·lectius com el nostre ha incidit en el debat sobre la regulació del turisme”. Segons Pardo, la intenció era posar el focus en el dret a l’habitatge, i un cop es superi el debat del PEUAT podran dedicar esforços a molts altres temes: “Ens preocupa l’excés de creueristes, la privatització de l’espai públic i la gestió dels aeroports a nivell ambiental i laboral”.

D’altra banda, la setmana passada es va fer pública la creació de Resistim al Gòtic, un nou col·lectiu del barri del Gòtic barceloní amb l’objectiu de combatre “l’especulació i l’assetjament immobiliari al nostre barri”. Es tracta d’una de les zones de la ciutat amb més pressió turística des de fa anys.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. ENHORABUENA POR EL BLOG QUE HABÉIS INICIADO

  2. el nombre es grasioso porque el turismo se carga la ciudad i no sabemos como vivir. saludos camaradas muy buen blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *