Els guies turístics, contraris a la massificació de visitants a Barcelona

L’AGUICAT ofereix visites guiades als barcelonins mentre denuncia l’intrusisme laboral i el model de turisme a la Ciutat Comtal

 

Guia turístic a Barcelona.// Joan Coll

L’Associació de Guies de Turisme Habilitats per la Generalitat (AGUICAT) va organitzar visites gratuïtes als habitants de Barcelona per reivindicar un turisme sostenible i de qualitat i, alhora, celebrar el dia del guia turístic (19 de febrer). L’activitat es va dur a terme com una mostra de rebuig a la imatge que se’ls està donant a conseqüència de la massificació turística. Des de l’AGUICAT asseguren que ells no tenen res a veure amb aquelles persones amb paraigües seguides per un gran nombre de turistes, i denuncien aquesta activitat.

Els guies turístics van congregar, a través de les xarxes, a diversos catalans per diferents punts emblemàtics de la capital catalana, com per exemple Les Rambles, així com per altres localitats com Girona. L’associació assegura que un turisme massificat no és beneficiós ni per Barcelona ni pels mateixos turistes, que no poden gaudir de la visita pel col·lapse de la ciutat. Begoña Blanco, presidenta de l’AGUICAT, exposa la necessitat “d’un turisme de proximitat, que els turistes puguin anar al celler de tota la vida”.

En la lluita per un turisme de qualitat i sostenible, Blanco explica que s’han pres algunes mesures per descongestionar certes àrees de la ciutat. Entre aquestes, destaca la reducció dels grups guiats i l’ús d’audioguies, per tal que els turistes no s’aturin i barrin el pas dels veïns. D’altra banda, els guies demanen que els autocars turístics canviïn la posició d’algunes de les seves parades per evitar grans aglomeracions.

FER FRONT A L’INTRUSISME

Hi ha un intrusisme laboral cada vegada més gran”, afirma Begoña Blanco. Aquest és un problema amb el qual han de lidiar continuament els guies turístics, que es troben amb persones no qualificades portant a terme la seva feina, a vegades de forma il·legal depenent de l’espai on es trobin. De la mateixa manera, també han de fer front a grans multinacionals que eludeixen les ordenances municipals.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *