Els propietaris d’allotjaments turístics critiquen les mesures de Colau

Apartur no entén que es penalitzin els pisos legals “en lloc d’actuar contra els 6.000 il·legals que es calcula que hi ha a la ciutat”

Ada Colau presidint el ple municipal del divendres 27 // Helena Caballeria

Enrique Alcántara, president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha titllat d’“absurd” el nou Pla Estratègic Turisme 2020 que vol aprovar Barcelona, segons va anunciar aquest dilluns el govern municipal. En aquesta proposta s’inclou un conjunt de mesures fiscals, entre les quals la que pretén incrementar l’IBI que paguen actualment els allotjaments d’ús turístic, atès que es considera que presten un servei especial, diferenciat del residencial.

No s’ha fet esperar el rebuig dels afectats, que no entenen perquè l’Ajuntament els “ataca”. Segons Alcántara no té sentit l’augment de l’IBI a allotjaments destinats a un ús turístic “en comptes d’actuar contra els 6.000 il·legals que es calcula que hi ha a la ciutat”. Cal recordar que, amb l’aprovació del PEUAT, la ciutat doblarà el nombre de treballadors municipals -de 20 a 40 inspectors i de 80 a 110 visualitzadors- encarregats a detectar aquells pisos que es saltin la legislació. “L’Ajuntament hauria de treballar en augmentar l’oferta legalitzada i no en idear mesures que desincentivin la legalitat”, ha sentenciat el president de la patronal, pressuposant un increment dels pisos il·legals, en sentit contrari als objectius de l’Ajuntament.

CIU també s’oposa al Pla Estratègic

Per la seva banda, el grup municipal de CiU també s’ha mostrat contrari al Pla Estratègic proposat pel govern municipal. Les seves crítiques se centren en la “improvisació i falta de concreció” de la mesura, que no apareix en el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), aprovat el darrer divendres. Joaquim Forn, portaveu del grup, lamenta que des de l’Ajuntament s’hagin abandonat les actuacions impulsades pel mandat de Xavier Trias, més concretament, “els Plans de Turisme de Districte”. A més, CiU ha tornat a referir-se al PEUAT per afirmar que només generarà “inseguretat jurídica”.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *