La premsa internacional es fa ressò del conflicte turístic a Barcelona

L’aprovació del PEUAT i l’ocupació de les Rambles centren l’atenció de mitjans com The New York Times o The Guardian

 

Pancarta d’obertura de la manifestació ‘Ocupem les Rambles’. //Manel Riu

Els darrers moviments al voltant de la regulació del turisme a la ciutat han despertat l’interès de la premsa internacional. Diversos diaris de prestigi, com ara el Washington Post o el New York Times, han fet un seguiment del tema arrel de l’aprovació del PEUAT i la mobilització del passat dissabte.

La majoria de peces destaquen als titulars la prohibició d’obrir nous establiments turístics al centre de la ciutat, un dels punts més destacats del PEUAT. És el cas del diari francès L’independant, The New York Times i l’Irish Times. En la mateixa línia, el diari brasiler O Glóbo explica que el pla “divideix la ciutat en quatre zones amb regles diferents per al mercat hoteler”.  El conegut diari econòmic Finantial Times, per la seva banda, en parla amb un to més genèric: “Barcelona takes steps to curb tourist surge” (Barcelona pren mesures per frenar l’onada turística).

Tanmateix, alguns diaris internacionals també han destacat la manifestació a Les Rambles. El britànic The Guardian recull les reflexions de diversos turistes en veure passar la manifestació per l’avinguda barcelonina, i n’explica el context, en una peça titulada ‘Barcelona marches to curb negative effects of tourism boom’ (Barcelona es manifesta per frenar els efectes del boom turístic). El Washington Post destaca -en la seva secció de negocis- que els manifestants reclamaven ‘recuperar la ciutat’.

No és la primera vegada que aquesta temàtica apareix en l’agenda dels grans mitjans de comunicació anglosaxons. El passat mes de juliol, la BBC va emetre un reportatge de 27 minuts titulat ‘The Battle for Barcelona’, analitzant l’impacte de plataformes com Airbnb a la ciutat i els possibles canvis en la matèria arrel de l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia.

 

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *