TMB va invertir tres milions d’euros en busos turístics que s’inunden amb la pluja

Treballadors de la companyia denuncien que els nous vehicles no poden accedir al Maremàgnum, estan mal distribuïts i no tenen prou espai per al conductor

Els nous autobusos turístics, que TMB ha anat incorporant des del juliol passat, acumulen queixes per diversos problemes de funcionament.  Tal com han explicat a aquest mitjà alguns conductors d’aquests vehicles–que prefereixen mantenir-se en l’anonimat-  els busos s’inunden si plou, no tenen prou espai per al xòfer i no poden accedir al Maremàgnum, una parada de la ruta sud.

Un dels nous autobusos adquirits per TMB// Pep Herrero (TMB)

Barcelona Bus Turístic va anunciar l’ampliació de la seva flota el passat mes de juliol. Aquestes deu noves unitats, que van costar 309.540 euros cada una, són de la marca Volvo i ocupen 14 metres de llarg, quatre més que els models anteriors. D’altra banda, TMB destaca que són “cotxes únics pel seu disseny i dimensions” i emmarca dins de la normalitat aquests problemes tècnics: “Sempre hi ha un període d’ajustos i correccions en la incorporació de vehicles nous”.

Tanmateix, diferents treballadors de l’empresa mostren el seu malestar amb aquestes adquisicions: “Quan plou, sembla que hi hagi cataractes, i cap conductor que faci més de 1.70 metres pot conduir aquests busos perquè no té espai a la cabina”. Tanmateix, un dels primers problemes que es van detectar en aquests vehicles és que no poden realitzar la ruta vermella, un dels dos trajectes del Barcelona Bus turístic. El motiu és que la llargada de l’autobús, 14 metres, no permet fer la maniobra necessària per accedir al Maremàgnum.

Per als conductors consultats, el problema no acaba aquí. El nou model consta de 14 seients a la planta inferior i 69 a la part superior descoberta , i aquesta distribució tan desequilibrada no és gens funcional a l’hivern.  Els treballadors consultats lamenten que els nous models no s’hagin provat i que no han tingut veu a l’hora d’escollir-los. “És una mostra més que els treballadors del Bus Turístic som un col·lectiu menystingut. L’empresa no respecta ni  les franges horàries de treball”, comenta un d’ells.

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *